A Szövetség rendezte sorait!

A Szövetség megválasztotta a Híd-platformból távozó néhány személy miatti megüresedett tisztségeket.

Forró Krisztián országos elnök a Szövetség mai pozsonyi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a párt kongresszusa – online szavazással–  új tisztségviselőket választott. A Szövetség Országos Tanácsának elnöke Pandy Péter Kassa megyei képviselő, a Híd-platform elnöke pedig Pál Attila (Rimaszombati járás) lett. Rajtuk kívül a Híd-platform részéről Pataky Károly (ő korábban is elnökségi tag volt, Andruskó Imre és Vitkó Andrea tagjai az elnökségnek.

Berényi József, a Szövetség MKP platformjának elnöke rámutatott, a Szövetség az a párt, amely valós esélyt kínál a magyarok parlamenti képviseletére.

Az egységes magyar politizálás céljából létrehozott Szövetség továbbra is három platformmal működik, a mai sajtótájékoztatón az Összefogás-platformból Mózes Szabolcs alelnök is ott volt.

Pandy Péter, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke leszögezte, hogy a Most-Híd párt a Szövetséghez való csatlakozással megszűnt. Annak értékeit platformként viszik tovább. Tájékoztatott arról, hogy csupán hatvanan jelezték távozási szándékukat a platformból, a tagság kevesebb mint 15 százaléka hagyta el az egységes pártot. Úgy véli, a Szövetség erős regionális alapokra építkezik, ez lehet a siker kulcsa.

Pál Attila, a Híd-platform elnöke újságíró kérdésre hozzátette, hogy a platform elnökségébe roma és ruszin politikusoknak is fenntartanak helyet, ezek később kerülnek betöltésre.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Híd-platform tagságának 85%-a, a megyei képviselő közül 17-ből 12 továbbra is a Szövetségben dolgozik tovább közösségünk érdekében. (on)

2023.06.05.