Megtartotta alakuló ülését Nagyszombat megye önkormányzata, Berényi Józsefet első alelnökké választották

A Szövetség Nagyszombat megyei képviselői

Ma tartotta alakuló ülését Nagyszombat megye önkormányzata, amelyre a megyeszékhely egyetemének épületében került sor. A 40 képviselő letette esküjét, majd Jozef Viskupič megyeelnök javaslatára megválasztották az alelnököket is, köztük a megyefőnök első helyettesét, Berényi Józsefet.

A képviselői eskütételnél a Szövetség mind a 14 képviselője, magyarul is mondta, hogy "Fogadom!". A Dunaszerdahelyi járásból Bacsó László, Balódi László, Fenes Iván, Hájos Zoltánt, Menyhárt József, Nagy József, Orosz Csaba, Polák László, a Galántai járásból Agócs Gergely, Berényi József, Biró László, Forró Krisztián, Horváth Zoltán és Chomča Ervin lettek a Szövetség Nagyszombat megyei képviselői. A legnagyobb frakciót alkotják a megyei önkormányzatban.

Kép
Forró Krisztián és Berényi József

Berényi József hírportálunknak nyilatkozva elsőként a választópolgároknak mondott köszönetet, hiszen sok voksot kaptak a Szövetség képviselői, az elnökjelöltek versenyében pedig rá 38 ezren szavaztak. Úgy gondolja, az energiaválság miatt egy krízismenedzsment működik majd a megyén, mindennek azonban úgy, hogy oktatási intézményeink és szociális intézeteink is zökkenőmentesen lássák el a feladatukat. Minden bizonnyal az Európai Unióból komoly anyagi támogatások érkeznek a megyébe, azok észszerű és hatékony felhasználása is a feladatunk lesz. „Természetesen a magyar ügyeket továbbra is nagy figyelemmel kísérem, például szeretném elősegíteni a kétnyelvűség  kiterjesztését a megyében mindenütt, ahol azt a törvény engedi” – mondta Nagyszombat megye első alelnöke.

A következő megyei ülés december 7-én lesz. (O.N.)