A Szövetség vezetői és megyei alelnökei Szijjártó Péter külügyminiszterrel tárgyaltak

Szijjártó Péterrel

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere pozsonyi látogatása során a nagykövetségen találkozott a Szövetség vezetőivel és annak megyei alelnökeivel.

A részletekről a Szövetség székházában tartottak sajtótájékoztatót.

Forró Krisztián pártelnök bemutatta a Szövetség már megválasztott két megyei alelnökét (Berényi József Nagyszombat megyében és Pataky Károly Kassa megyében), illetve Nyitra- és Besztercebánya megye leendő alelnökeit Csenger Tibor és Juhász Péter személyében. Az utóbbi két személyről a koalíciós egyeztetések már lezajlottak, hivatalos megválasztásukra várhatóan még a hónap folyamán sor kerül. Forró Krisztián tájékoztatott arról, hogy Szijjártó Péter gratulált a választásokon elért eredményeinkhez, és sok sikert kívánt a megyei alelnököknek. A külügyminiszterrel történő tárgyaláson a párt vezetői közül Sólymos László OT-elnök és Mózes Szabolcs alelnök is részt vettek.  A megbeszélésen a megyei eredményeken kívül a két ország közötti együttműködést és az aktuális politikai kérdéseket érintették, köztük a beneši dekrétumok következményeinek máig tartó megoldatlanságát is.

A Szövetségnek több megyei alelnöke lesz, mint az elődpártok révén korábban összesen volt. A pártelnök emlékeztetett arra, hogy az már a múltban megmutatkozott, hogy az erős képviselet eredményekkel jár a közösségünk számára, ezt folytatják a jövőben is. A megyei alelnökök az előttük álló prioritások közül mindannyian szóltak a határon túli együttműködés lehetőségeinek kihasználásáról, Berényi József rámutatott az intézmények energia-hatékony működtetésének, Csenger Tibor az iskolarendszer modernizálásának, Juhász Péter az egészségügyi fejlesztések, Pataki Károly pedig a turizmus fellendítésének fontosságára. (on)