A Szövetség magyar szervezetekkel egyeztetett a háború által sújtott emberek megsegítéséről

Sajtótájékoztató

A Szövetség párt meghívására felvidéki magyar szervezetek és történelmi egyházak képviselői egyeztettek ma Dunaszerdahelyen a háború által sújtott Ukrajnában élő emberek, és a Kelet-Szlovákiába érkezett menekültek segítéséről. A kárpátaljai magyarok képviseletében Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét kérdezték, milyen segítségre van leginkább szükségük.

A tárgyalásról Forró Krisztián, a Szövetség elnöke tájékoztatta a sajtót. Mint mondta, az anyagi segítségen túl tartós élelmiszert és higiéniai eszközöket is küldhetünk a menekülteket fogadó kelet-szlovákiai önkormányzatoknak, továbbá fűtőtestek, műanyag evőeszközök, vízmelegítők és pokrócok is kellenek.

Fontos, hogy az adományok célba is érjenek, ezért szervezetten kell azokat eljuttatni. A szállításban a megyei képviselők is segítenek.

Aki segíteni akar, telefonon is jelezheti szándékát a párt Szlovákia magyarok által lakott járásaiban dolgozó kapcsolattartó személyeivel. Elérhetőségük a Szövetség honlapján lesz megtalálható, ahogy a lehetséges támogatási módok is.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere arról is tájékoztatott, hogy állandó kapcsolatot tart fel testvérvárosukkal, Beregszásszal. Ő is hangsúlyozta, hogy a segélyszállítmányokat koordinálva kell célba juttatni.(on)