A Szövetség Juhász Pétert jelölte Besztercebánya alelnöki tisztségére

Sajtótájékoztató

A Szövetség Rimaszombatban sajtótájékoztatón jelentette be a Besztercebányai Megyei Önkormányzaton belül a Szövetség klub megalapítását, a megyei alelnökjelölt személyét és a párt megyei képviselőinek fő prioritásait.

A sajtótájékoztatón ott volt Forró Krisztián pártelnök is. „Tudjuk jól, hogy az országban mintegy 20 hátrányos helyzetű járás van, ebből 5 található Besztercebánya megyében, s ez pont az általunk lakott régió: Losonc, Poltár, Rimaszombat, Nagyrőce és Nagykürtös. Ezért is nagyon fontos, hogy a megyei önkormányzatban 6-ról 9-re növekedett a Szövetség által a megyei testületbe jutott képviselők száma. Ez egy nagyon szép eredmény, s mindenképpen gratulálni szeretnék hozzá a képviselő kollégáknak, akiknek sikeres munkát kívánok” – mondta .

Sikerült megállapodni a megyei alelnökjelölt személyében is. A posztra Juhász Péter megyei képviselőt jelölték, a Szövetség-Aliancia klub elnöke pedig Csúsz Péter lett. A megyei tanácsba is jelölt a Szövetség négy személyt, Juhász és Csúsz mellett a Losonci járásból Agócs Attilát, a Rimaszombati járásából Cziprusz Zoltánt. Emellett minden szakbizottságban lesz képviselete a pártnak.

„Újra visszatértünk ahhoz az áldott állapothoz, amikor mind a 4 általunk lakott járásból bejuttatunk képviselőt. Egyet a Nagykürtösi járásból, kettőt a Losonci járásból, ötöt a Rimaszombati járásból, egyet pedig a Nagyrőcei járásból. Ezzel a létszámot tekintve a legerősebb politikai tömörülés vagyunk. Mivel támogattuk Ondrej Lunter elnökségét, és ő győzött, mellette koalíciót fogunk alkotni másik három klubbal: ez a KDH-SaS, a Hlas és a Függetlenek klubja. Megegyezéseink értelmében tudunk állítani egy megyei alelnökjelöltet is” – tájékoztatott Csúsz Péter.

Juhász Péter ismertette a koalíciós szerződést. Leszögezte, bízik abban, hogy a Szövetség lesz a legsikeresebb politikai tömörülés. Mint mondta, a koalícióban egyenrangú partnerként vesznek majd részt. A koalíciós szerződést a napokban fogják aláírni. „Ennek a régiónak szüksége van minden egyes befektetésre, jövőképre, mert az infrastruktúra, az útjaink nagyon rossz állapotban vannak, még akkor is, ha komoly felújítások történtek az elmúlt időszakban.” – nyilatkozta Juhász Péter. 

Fontos az iskolák hálózata, olyan szakok indítása, amelyeknek a munkaerőpiacon van létjogosultságuk.
Cziprusz Zoltán elmondta, hogy a jó időjárásnak köszönhetően az összes megkezdett útfelújítást be tudják fejezni, s az útfestéssel is jól haladtak.  (Pósa Homoly Erzsó/fma - röv.)