A pénzügyminiszter javaslatait nem tekinthetjük családpártinak!

Család

A családok támogatása a Szövetség egyik kiemelt prioritása, ezért is tartjuk elfogadhatatlannak, hogy a gazdasági válság és infláció idején épp a családok váltak a koalíciós pártok politikai küzdelmeinek túszául, ahogyan azt is, hogy a kormány a törvényhozási eljárás megerőszakolása nélkül nem képes olyan intézkedéseket hozni, amelyek időben kárpótolnák a családok és a lakosság megnövekedett terheit.

A kormány szándékát, hogy segítsen a családokon helyes és legitim erőfeszítésnek tartjuk. Azonban a pénzügyminiszter eredeti “adóforradalmát” és új javaslatait sem tekinthetjük családpártinak, vagy inflációellenes csomagnak. El kell ítélnünk azt is, hogy a mindössze hat nap alatt - hétvégével együtt - átnyomott törvény kiszámíthatatlan következményei ellehetetlenítsék az önkormányzatokat és veszélyeztessék mindazon szolgáltatásokat, amiket a lakosságnak, gyermekeknek és családoknak nap mint nap kínálnak, hogy választania kelljen a településnek az óvoda, iskola, vagy az idősek otthona közül.

Pozitívan értékeljük, hogy az elnöknő döntésével visszaküldte a törvényt a parlamentbe újratárgyalásra, ugyanakkor nem fékezi a családoknak juttatandó egyszeri támogatás folyósítását, mivel csak azokat a részeket vétózta, amelyek 2023 januárjától léptek volna hatályba. Ezzel a képviselőknek lehetőséget biztosít a passzusok szakmai korrekciójára, hogy ne politikai, hanem szakmailag megalapozott intézkedések születhessenek.

Megjelent a Szövetség fb-oldalán