Az MKDSZ csatlakozik a Szövetséghez

Az MKDSZ csatlakozik a Szövetséghez

A Szövetség és az MKDSZ vezetősége megállapodott, hogy a párt beolvad a Szövetségbe, az MKDSZ befejezi önálló működését és tagjai a soron következő választásokon már az új egységes párt jelöltjeiként mérettetik meg magukat.

Jó hír, hogy sikerült megállapodnunk. Akiknek fontos a szlovákiai magyarok életszínvonala és boldogulása ebben az országban, azok a politika újraindítása és egy ütőképes érdekképviselet mellett teszik le a voksukat. A Szövetség pedig egy ilyen párt kíván lenni. Örülök, hogy az MKDSZ látja ezt és csatlakoznak hozzánk”
- mondta Sólymos László, a Szövetség OT elnöke. 

“ A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a múltban is az egységes magyar nemzet gondolatának jegyében fejtette ki politikai tevékenységét, ugyanakkor mindig Szüllő Géza 1928-ban megfogalmazott alapvetését tartottuk meghatározónak, miszerint mi itthon mindenkor magyarpolitikát, de nem magyarországi politikát csinálunk. A Szövetségben is eszerint fogunk politizálni.” - mondta Fehér Csaba az MKDSZ elnöke. 

A pártok megállapodása szerint az MKDSZ tagjai szabadon választhatják meg, melyik platform tagságáért folyamodnak. A pártelnök szerint ez nem volt kérdés, hiszen az elődpártok közül korábban is a Most-Híddal működtek együtt.

“Minden MKDSZ-tagot örömmel fogadunk sorainkban. A Híd az együttműködés platformja. Együtt a Szövetségben is erősebbek vagyunk” - tette hozzá Sólymos László.  (ma7.sk)