53 benyújtott projekt kapott támogatást Nagyszombat megyében

Nagyszombat megye alakuló ülése

A közösségi (participatív) költségvetés 4. évfolyamában – rekordszámú szavazattal - 53 benyújtott projekt kapott támogatást Nagyszombat megyében

Az összesen 98 beérkezett pályázatból 83 felet meg a kiírás feltételeinek, amelyek bekerültek a döntéshozatali folyamatba. Ebben a deliberatív fórum (szakmai értékelő csoport) véleménye és az online leadott szavazatok 50 – 50 %-os súllyal estek latba. A 22 ezer szavazó közel 71 ezer szavazatot adott le (egy szavazó több projektre is szavazhat). Valamennyi pályázat közül a legnagyobb szavazatszámot a szakolcai Lovassport a gyermekeknek Erdőháton projekt kapta – szám szerint 2138-at.

A dunaszerdahelyi járásban 13, a nagyszombatiban 12, galántaiban 9, a galgóciban 4 projekt volt sikeres.  A pöstyéni, szakolcai és szenicei járásokban egyaránt 5 - 5 – 5 projekt kapott támogatást.

Sikeres volt a somorjai Önkéntes Tűzoltó Szervezet fennállása 150. évfordulójára tervezett - a tűzoltás történetét feldolgozó és a tűzoltás során használt eszközöket bemutató kiállítás – pályázat.  Egyházgelle községhez több sikeres pályázat is köthető, mint például a Pósfa zenekar táncházai, sportpálya felújítás, de támogatást nyert a Kuttyomfitty Társulat Meseudvara is Ekecsen.  Sikeresen pályáztak a nagymegyeri táncosok, futók és az alapiskolások is.

A galántai járásban a legtöbb nyertes pályázat Galánta városhoz kapcsolódik. Majdnem valamennyi projekt tárgyában megjelenik természeti és épített környezetünk megújításának, megóvásának szándéka.  Nemeskajalon az óvodás gyerekek közlekedési pályája nyert támogatást.

A támogatott és megvalósításra váró projektek jegyzéke a www.tvorimekraj.sk oldalon megtalálható.

„Azon túl, hogy a megye költségvetéséből – támogatásra érdemes ötlet révén - megszépül környezetünk egy-egy szelete, a projektek közösségépítő, csoportokat összetartó hozadékát is érdemes kiemelnünk. A támogatást elnyert pályázóknak gratulálunk, az év hátralevő részében sikeres megvalósítást kívánunk, a többieknek pedig további - a közösségeket szolgálni hivatott ötletet és eredményes pályázást - Nagyszombat megye közösségi költségvetése projekt következő évfolyama során,” - értékelte az eredményeket Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke.

Nagyszombat, 2023. január 16.