Pandy Peter

jogász, Királyhelmec

Miért vállalta a jelölést?
Számomra az Európai Unió mindig is a demokrácia, a jogállamiság, a szabadság és a béke garanciája volt. Az unió értékei és elkötelezettsége a közösségi jólét és a polgárok biztonsága mellett egyértelműen meggyőzőek. Továbbra is hiszek az európai egység erejében és abban, hogy közösen képesek vagyunk megerősíteni ezeket az alapvető értékeket. Ezért vállaltam a megmérettetést június 8-án.

Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?
Számomra rendkívül fontos, hogy Szlovákia déli és keleti régiói is képviselve legyenek európai szinten. Meggyőződésem, hogy szülőföldünk további fejlődése érdekében mindenképpen vissza kell szereznünk a felvidéki magyarok képviseletét az Európai Parlamentben.

Mi az, amit szeretne megosztani az olvasókkal?
Családommal Királyhelmecen élek és két lánygyermek büszke apukája vagyok. Az ügyvédi vizsga sikeres letétele után 2004 óta Királyhelmecen gyakorlom a hivatásom. Kassa Megyei Önkormányzat képviselőjeként segíteni tudom az ország keleti régióit. Ügyvédként több multinacionális cég képviselete mellett sem feledkezem meg a rossz szociális körülmények között élőkről, akiknek ingyenesen nyújtok jogi szolgáltatást. Kevés szabadidőmet pedig legszívesebben a családdal töltöm a szabadban.