Mészáros Anikó

Miért vállalta a jelölést?
Megtiszteltetés, hogy második alkalommal lehetek a szlovákiai magyar közösség EP-listáján. Ahogy öt éve, ma is úgy gondolom, közösségünk tartozik magának annyival, hogy részt vesz az összeurópai megpróbáltatásban, és képviselőt küld az Európai Parlamentbe. A mi ügyeinkkel csakis mi tudunk hitelesen foglalkozni az EU-ban is. Célom, minél több embert meggyőzni a választáson való részvétel fontosságáról.

Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?
Képviselői mandátumot azért kell szereznie a Magyar Szövetségnek június 8-án, hogy legyen képviselete érdekeinknek, hangja közösségünknek Brüsszelben. Nem engedhetjük meg magunknak, 450 ezres közösségként, hogy kimaradjunk az európai döntésekből. A 15 szlovákiai EP-képviselő között ott a helye a Magyar Szövetség képviselőjének is, csakis velünk lesz teljes a parlamenti képviselet.

Mi az amit meg szeretne osztani az olvasókkal?
2004-ben, friss diplomásként kerültem az Európai Parlamentbe. Hittem az uniós projektben, amely minden polgárnak egyenlő jogokat és lehetőségeket biztosít. Az elmúlt 20 évben sok mindent történt, pozitívum a határok megnyitása, az uniós támogatások. Kisebbségvédelmi kérdésekben viszont nincs előrelépés, és az EU vezetése egyre inkább elszakad az Isten, haza és család hagyományos értékeitől. Ezen kell együtt változtatnunk!

Mészáros Anikó