Marcinkó Zoltán

polgármester, Béna

Miért vállalta a jelölést?
Május 1-én lesz 20 éve, hogy az Európai Unió polgárai lettünk. Akkor, 2004-ben azért döntöttünk az EU mellett, mert azt vártuk, hogy az életünk egyszerűbbé és jobb minőségűvé válik. Hogy a szabad utazás Európán belül, a tőke, a munkaerő, a szolgáltatások és árucikkek szabad mozgása több lehetőséget és nagyobb gazdagságot biztosít számunkra, szlovákiai magyarok számára is.
Húsz év után jól tudjuk, hogy a sikerre nincs biztos recept. Az EU regionális politikája nem hozta el a megfelelő eredményt, a régiók közti különbségek máig hatalmasak. Az árucikkek és szolgáltatások árai európai színvonalúak lettek, azonban a fizetések és nyugdíjak tekintetében messze elmaradunk az uniós átlagtól. Európai színvonalú egészségügyről és szociális szolgáltatásokról csak álmodhatunk. Nem beszélve azokról az intézkedésekről, amelyek egyenesen megnehezítik, bonyolultabbá teszik az emberek életét.

Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?
A következő 5 évben sok olyan kérdés fog eldőlni az Európai Parlamentben, amely a mi életünket is befolyásolja. A választások után eldől, hogy az EU a centralizáció felé fog haladni vagy megmarad szuverén államok politikai és gazdasági szervezeteként.

Mi az, amit szeretne megosztani az olvasókkal?
Marcinkó Zoltán vagyok, Béna község polgármestere a Losonci járásból. Hiszem, hogy azzal, ha a júniusi választásokon a 4-es listát választjuk, az emberek érdekeiért küzdő, a régióinkat támogató embereket juttatunk az Európai Parlamentbe.