Mag Fodor Enikő

projektmenedzser, Guszona

Miért vállalta a jelölést?
Fontosnak tartom a felvidéki magyar közösség megerősítését.
Szeretném, ha gyermekeim örökölnének tőlünk abból a gazdagságból, amit hagyományaink, kultúránk és nemzeti identitásunk jelent! Most ezt kell megvédenünk és kötelességemnek érzem, hogy aktívan tegyek ezért!

Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?
A mandátum megszerzésével a Magyar Szövetség képviselheti a Szlovákiában élő  magyar közösséget és annak érdekeit az európai politikai folyamatokban. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy hangot adjunk azoknak a kérdéseknek, amelyek közvetlenül érintenek bennünket - például a kisebbségi jogok, oktatás vagy a gazdasági fejlesztések, amelyek évek óta el vannak hanyagolva Szlovákia magyarlakta vidékein. Az EP mandátum lehetőséget teremt a Magyar Szövetség számára, hogy támogassa azokat az európai politikai és jogi változásokat, amelyek elősegíthetik a kisebbségi jogokat és az egyenlő bánásmódot az Európai Unióban. Nem utolsó sorban a Magyar Szövetség nemzetközi színtéren is láthatóvá válik, ami segíthet az európai és globális szintű támogatás megszerzésében a kisebbségi jogok és érdekek védelme terén

Mi az, amit szeretne megosztani az olvasóval?
A Gömörben található Guszona községében élek 2 gyermekemmel és férjemmel. A tanulmányaim nagyrészben az Európai Unió működését érintették, illetve a különböző politikai folyamatok feltárására is szakosodtam. Fontos mérföldkő volt életemben 2014 ősze, amikor Csáky Pál európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában töltöttem 3 hónap szakmai gyakorlatot. 2023-ban beválasztottak Besztercebánya megye képviselői testületébe. Kiemelt területem a régiófejlesztés, kultúra és szociális intézmények fejlesztése.