Klenovics Gábor

közgazdász, Szenc

Miért vállalta a jelölést?
Szeretném a magyar közösség javára fordítani azt a több mint 15 év tapasztalatot, amit az Európai Parlamentben szereztem képviselői asszisztensként és tanácsadóként. Bár nem hiszem, hogy van más lehetőség számunkra, mint az uniós tagság, azonban látom azt is, hogy a Schumann és társai által megálmodott közös Európa restartot igényel, reformra van szüksége. Ebből mi, felvidéki magyarok sem maradhatunk ki. A keresztény-konzervatív erőkkel közösen kell Európát új alapokra helyeznünk.

Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?
Látjuk mennyire hiányzik, hogy mi magyarok nem vagyunk jelen a pozsonyi törvényhozásban. Most lehetőségünk van arra, hogy legalább Brüsszelben legyen képviseletünk. Magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar képviselők lesznek az Európai Parlamentben, a Felvidék se maradjon ki! A számunkra fontos ügyeket közösen kell felvállalnunk. A múltban, amikor jelen voltunk az EP-ben, sikeresen képviseltük kelet- és dél Szlovákia lakosságát.

Mi az amit meg szeretne osztani az olvasókkal?
Hálás vagyok a Jó Istennek, hogy szeretem a munkámat, örömmel dolgozom a közösségemért, de elsősorban azért, hogy szerető családdal áldott meg. Brüsszeli éveink alatt főként magunkra számíthattunk, nem voltak jelen a rokonok, ifjúkori barátok. De szeretteim közelsége – a feleségem és három gyerekünk mindig feltöltött, erőt adott a nehezebb időkben is.