Ivanecký Ján

menedzser, Kassa

Miért vállalta a jelölést?
Segíteni szeretnék a szlovákiai magyaroknak. Királyhelmecen születtem, Kassán nevelkedtem. A Sciences Po Paris Politikatudományi Intézet és Európa legjobb üzleti iskoláját, a HEC Paris-on végeztem. Vezetőként már 30 évesen számtalan tapasztalatot szereztem a legnagyobb nemzetközi vállalatoknál és a Francia Legfelsőbb Számvevőszékénél is dolgoztam. Szakmám sikerorientáltnak nevelt, erősségem a kapcsolatteremtés és 6 nyelv anyanyelvi szintű ismerete. Fiatalokat szeretnék megszólítani. Hiányolom a negyven év alattiak érdeklődését. Érthetetlen számomra, hogy a többségében magyarlakta területeken az utolsó három választások alkalmával alulmaradtunk a részvételt tekintve. Sokkal többre lenne képes a közösségünk.

Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?
35 éves, három gyermek apukája lévén kiemelkedően fontosnak tartom, hogy küzdjünk az oktatásügyért, régióink fejlesztéséért és a lakáspolitikáért.
A nemrég megjelent EuroStat legfrissebb felmérése alapján 2022-ben az Európai Unió egy főre eső átlag GDP-jéhez mérten Kelet-Szlovákia csak 52%-ra teljesített, míg Pozsony 146%-ra! Ezért kell ott lenni és változtatni!

Mi az amit meg szeretne osztani az olvasókkal?
Szeretek sportolni, kirándulni, régiókat és kultúrákat felfedezni. A zene jelenti számomra a kikapcsolódást, több fúvószenekarban harsonáztam. Amennyiben a kedves olvasót érdekli a munkásságom, bátran kövessen a közösségi média felületein.