Tusványoson is ott vagyunk!

Tusványos

Tusványoson ezen a héten zajlik 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, amelyen a Szövetség több politikusa is részt vesz. 

Az elnökségből a helyszínen van Forró Krisztián, a Szövetség elnöke, Berényi József, a Szövetség MKP Platformjának elnöke, Bauer Ildikó és Cziprusz Zoltán is.

Forró Krisztián a "Hogyan tovább Kárpátmedence? - reggeli kerekasztalbeszélgetés" résztvevője volt. Közösségi oldalán így fogalmazott: "Ahogy a példa is mutatja, azok a külhoni magyar közösségek a sikeresek, melyek együtt, közösen, egységben tudnak fellépni érdekeik érvényesítésében."
A beszélgetés résztvevői (az alábbi képen balról jobbra): Bihari Szabolcs, a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének elnöke, Bocskor Andrea, a Fidesz kárpátaljai európai parlamenti képviselője, Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Forró Krisztián, a Szövetség elnöke, Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke, Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke, Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Tánczos Barna miniszter a Romániai Magyar Demokrata Szövetségből és Zsigmond Barna Pál, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa.

 

Kép
Tusványos

 

Berényi József Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízottal, Izsák Balázzsal, a Székely Nemzeti Tanács elnökével, Kalmár Ferenccel, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosával és Tárnok Balázzsal az NKE Európa Stratégia Kutatóintézet megbízott intézetvezetőjével, akikkel a nemzetközi porondon folytatott kisebbségi érdekképviseletről folytattak eszmecserét. 

Kép
Tusványos

Szombaton Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is részt vesz a hagyományos fórumon.

(A tudósítást még frissítjük!)

20022.07.22. / on