Szijjártó Péter: Számítunk a Szövetséggel való közös munkára és együttműködésre

Tárgyalás Szijjártó Péterrel

Szlovákiai hivatalos látogatása során Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a Szövetséggel is tárgyalt, majd Forró Krisztiánnal közös sajtótájékoztatót tartottak.

Forró Krisztián köszönetét fejezte ki Szijjártó Péternek, hogy folytatja azt a hagyományt, miszerint pozsonyi útjai során a magyar párt székházába is ellátogat. Áttekintették a szeptember 30-i szlovákiai parlamenti választás eredményét, amely megmutatta, hogy a Szövetség az egyetlen olyan magyar párt, amely építhet a felvidéki magyar közösség támogatására. Bízik abban, hogy Magyarország és Szlovákia sikeresen együttműködnek majd, és ebben a folyamatban a Szövetség kapocs kíván lenni a két kormány között.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar kormány számára fontos a Szövetséggel folytatott párbeszéd. Elismeréssel nyilatkozott a Szövetség által gyűjtött szavazatokról, amely világosan jelzi, hogy ki képviseli a felvidéki magyarokat. Ugyancsak elismeréssel szólt Forró Krisztián preferenciaszavazatai számáról.

"Számítunk a Szövetséggel való közös munkára és együttműködésre a magyar-szlovák együttműködés fejlesztése során. És számítunk a Szövetséggel való együttműködésre akkor is, amikor a felvidéki magyarság élethelyzetének javításához szükséges javaslatokat megfogalmazzuk. Összekötő kapocsként, erőforrásként tekintünk a felvidéki magyarságra akkor, amikor a magyar-szlovák kapcsolatok jövőjéről gondolkodunk." – mondta Szijjártó Péter (on).

A sajtótájékoztató videófelvétele itt tekinthető meg:

2023.11.07.