Forró Krisztián strasbourgi tárgyalásai

Strasbourgban

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke az Európai Parlament székhelyén, Strasbourgban folytat tárgyalásokat.

"Ma nagyon intenzív napot töltöttem az Európai Parlament strasbourgi székhelyén. Elsőként Bocskor Andreával volt módom találkozni, akinél a kárpátaljai magyar nemzettársaink helyzete felől érdeklődtem.

Ivan Štefaneccel, a KDH EP-képviselőjével az együttműködési lehetőségeket vitattuk meg. Sok közös témánk volt a régiós problémákkal kapcsolatban.

Fancois Alfonsit, a Kisebbségi Intergroup társelnökét a népszámlálási eredményekről, a felvidéki magyar közösség, és Szlovákia egyéb nemzeti közösségeinek helyzetéről tájékoztattam.

A FIDESZ és a KDNP EP képviselőivel szintén a magyarok aktuális helyzetét beszéltük meg a Felvidék vonatkozásában.

Peter Jahrral, a petíciós bizottság néppárti koordinátoránál a beadott petícióink aktuális (kettős állampolgársággal, Benes-dekrétumokkal, vereknyei szemétteleppel, a települések magaslati elhelyezkedésétől függő adóelosztással kapcsolatos petíciók) helyzetéről érdeklődtem.

A találkozók során a Sajó áldatlan helyzetére is felhívtam a figyelmet, illetve a központi kormány ezzel kapcsolatos tétlenségére.

Holnap a Minority Intergroup előtt mutatom be a magyarok helyzetét Szlovákiában." – írta közösségi oldalán Forró Krisztián.