Herbácskó Anita

polgármester, Bény

Miért vállalta a jelölést?
Bár az Európai unió döntéshozó szervei és egy  dél-szlovákiai falu földrajzilag messze vannak egymástól, ám az EU parlamentben meghozott döntések nagyon is közeli problémákat kell, hogy oldjanak, melyek bennünket érintenek a mindennapokban, és nem lehet számunkra közömbös, hogy nélkülünk, rólunk is döntenek.

Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?
Régiónk problémáit mi ismerjük a legjobban és téves, ha valaki azt gondolja, hogy ezeket valaki helyettünk oldani fogja úgy, hogy az számunkra valós megoldást jelentsen. Fontos, hogy mi is beleszólhassunk olyan döntésekbe, melyek bennünket érintenek, hatással lesznek mindennapjainkra, és a további generációkra egyaránt. Elengedhetetlen, hogy képviselete legyen a Magyar Szövetségnek az EU-ban, hogy régiónk, Dél -Szlovákia fejlődni tudjon.

Mi az amit meg szeretne osztani az olvasóval?
Multinacionális környezetben több mint 15 év tapasztalatot szerzett Humánerőforrás és általános ügyekért felelős  vezetőként széles tapasztalatot szereztem az autóiparban, mely során mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló érdekeit figyelembe véve kellett döntéseket hoznom a vállalati stratégia részeként. Jelenlegi munkám során,  mint polgármester a településünk fejlesztésén dolgozom a mindennapi teendők mellett.