Drab Melinda

vállalkozásfejlesztési tanácsadó, Királyhelmec

Miért vállaltam a jelölést?
A Felvidék leginkább leszakadó térségében élek, amit a jelek szerint elfelejtettek Pozsonyban és Brüsszelben is. Fontos, hogy az embereket olyanok képviseljék, akik ismerik a gondjaikat és látják a lehetséges megoldásokat. Hiszem, hogy mindig lehet tenni azért, hogy jobbra forduljanak a dolgok. Ezért érdemes dolgozni itt Királyhelmecen és az Európai Parlementben is.
 
Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?

Az Európai Unió demokratikus alapokon nyugszik, amelynek egyik fontos eleme az, hogy minden polgár egyenlő politikai lehetőségeket kapjon. A kisebbséget képviselő pártoknak is lehetőséget kell kapniuk arra, hogy a választóik akaratát képviseljék, és részt vegyenek az európai döntéshozatalban. Mindemellett, a kisebbséget képviselő pártok részvétele növeli az Európai Parlament döntéshozói testületének demokratikus legitimációját és elfogadottságát.
 
Mi az amit meg szeretne osztani az olvasókkal?
Egész életemben a megoldásokat kerestem, nem a kifogásokat. Nem csak a saját problémáimmal foglalkozom, hanem mindig igyekszem másokon segíteni, erről szólt az elmúlt tíz évem is üzletfejlesztési szakemberként. Közösségi embernek tartom magam, aki ha kell egész éjjel bútort fest, hogy egy vendégház időben megnyithasson, vagy pályázatíró oktatást tartok munkaidő után. Ha még így is marad szabadidőm, akkor blogot írok, kertészkedem, vagy sütök.