Brunczlík Viktor

tanár, Somorja

Miért vállalta a jelölést?
A jelölést azért fogadtam el, mert kiállok a Magyar Szövetség által képviselt értékek mellett, s harcolok értük. Megtisztelő volt számomra a Magyar Szövetség felkérése. Legfiatalabb jelöltként minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a felvidéki magyarságnak legyen újra hangja Európában, egyenlő jogokat biztosítva ezzel a nemzeti közösségeknek.

Miért fontos, hogy a Magyar Szövetség mandátumot szerezzen az EP-ben?
Európa identitása veszélyben van. Ebben az időszakban kulcsfontosságú, hogy minél több olyan képviselő kerüljön az európai parlamentbe, akik a normalitás pártján, a béke oldalán és a keresztény Európa megmaradása mellett teszik le voksukat.

Mi az, amit szeretne megosztani az olvasókkal?
Közéleti tevékenységemet a Magyar Közösség Pártjában kezdtem, amikor a 2016-os parlamenti választási kampányban aláírásokat gyűjtöttünk a kötelező kvóták ellen. Később beléptem a Via Nova ICS helyi szervezetébe, melynek tavaly elnökévé választottak. 2021-ben felvételt nyertem az Esterházy Akadémiára, ahol két éven keresztül különböző közéleti képzéseken vettem részt. Jelenleg matematika–informatika szakos tanárként dolgozom a somorjai Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában, melyik padjait egykoron én is koptattam. Szabadidőmben a Dunaszerdahelyi Labdarúgó Szövetség játékvezetőjeként tevékenykedem.